Over Maria


Maria is veelzijdig, creatief, empathisch en heeft oog voor detail. Een persoonlijke benadering is haar eigen, omdat haar interesse vooral uitgaat naar hoe iemand werkelijk is. Maria weet dit als geen ander te vertalen naar het doek, waardoor de geportretteerde in al zijn kwetsbaarheid en kracht zichtbaar wordt. De portretschilderingen van Maria ontstaan door olieverf dun of dik, direct of met transparante lagen, aan te brengen op canvas of linnen.

 

Al zolang Maria een potlood kan vasthouden, tekent ze. Op 22 jarige leeftijd ontdekte Maria het modeltekenen, waarna haar enthousiasme alleen maar groter werd. Gedreven door haar passie ging Maria studeren aan de AKI (kunstacademie te Enschede), waar ze succesvol afstudeerde.

 

Het stopte echter niet bij het creëren van schilderijen. Naast haar werkzaamheden als kunstenares, volgde Maria een lerarenopleiding. Als docent beeldende vorming heeft ze veel jongeren en volwassenen naar een hoger niveau weten te tillen binnen het creatieve vlak.

 

Maria heeft inmiddels zowel nationaal als internationale exposities op haar naam staan. Daarnaast was ze 25 jaar actief in de kunstschildergroep ‘De Walll’. In samenwerking met twee andere kunstenaars namen zij projecten aan van zowel particulieren als bedrijven. Waar het in het begin vooral om decorschilderingen ging, realiseren ze later prachtige muurschilderingen.

 

Tot op de dag van vandaag schildert Maria nog steeds vol passie, waarbij ze nooit stilstaat in haar ontwikkeling.