Testimonials


Het beeld spreekt

 

"Maria van Gaal is een vrouw die niet alleen de schilderkunst beheerst, maar al dat wat de lijnen van het gezicht heeft. Zij perfectioneert dat wat moet lijken als snel gedaan, door laag na laag langzaam op te bouwen tot een realistisch lijkend portret. Ze geeft karakter aan het materiaal, waardoor het beeld spreekt. Maar vooral emotioneert het de persoon voor wie het werk is gemaakt."

- Jos Cooke - 

 

 


Zo levendig

 

"Als ik kijk naar het schilderij, kijk ik naar een heel mooie herinnering. Het is zo levendig, dat ik de emotie die ik die avond voelde terug zie in het schilderij."

- Indy - 

 

 


Verbluffende gelijkenis

 

"Om geconfronteerd te worden met het werk van de schilderes Maria van Gaal (ja, familie van) heb je nogal wat geluk nodig. Ze is een bescheiden fenomeen dat in de rust van haar woonkamer schitterende portretten schildert. Naast een verbluffende gelijkenis, is het haar streven de persoonlijkheid van haar onderwerp te treffen. Daarin gaat ze heel ver, ze zoekt niet alleen de vanzelfsprekende gelijkenis maar wil de ziel van de geportretteerde raken. Eerder is zij niet tevreden. 

Dat is de reden waarom zij royaal de tijd neemt voor een doek dat altijd begint met een gesprek, soms meerdere, om de mens achter de façade te leren kennen. Academisch gevormd beschikt zij over een perfecte techniek en werkt derhalve uitsluitend met olieverf op linnen of canvas. Op afstand is het resultaat realistisch, dichterbij met bijna expressionistische ferme penseelstreken afgewisseld met fluweelzachte details.    Van Gaal schildert in de regel geen 'solo’ portret maar vult het werk aan met voor de geportretteerde belangrijke personen of voorwerpen. Schrijver dezes is de gelukkige bezitter van een portret van haar hand waarop zij op subtiele wijze zijn beide kinderen heeft geschilderd, ongevraagd maar ongelooflijk ontroerend waarvoor hij haar zeer dankbaar is."

 

 - Peter de Bakker - 

 

 


Bijzonder

 

"Ik vind het bijzonder dat ook mijn knuffel bij mij op het schilderij staat. Die is heel belangrijk voor mij! Bij de meeste schilderijen zie je dat niet, daar staat alleen een persoon op."

 

- Leyla, 9 jaar -

 


Just beautiful

 

"Maria van Gaal is a awesome woman with a great spirit. She is an incredible painter who reflects in her painting the true soul off the human or animal she paints. Just beautiful...."

 

- Gerry Hulst -


Magisch

 

"Het schilderij heeft iets magisch voor mij. Het heeft de waarde van een herinnering die nooit vergaat. Een heel bepalend moment niet alleen voor mijn leven, maar ook voor het leven van mijn dochter. Samen een nieuwe weg, samen een nieuw leven. Maria van Gaal heeft een periode van ons leven weten samen te vatten in één veelzeggend beeld."

 

- Bas -